Shma Company Limited

Project Information
Name of Project: The ParQ

Location: 88 Ratchadapisek Road, Khlong Toei, Bangkok, 10110

Category: Mixed-Use (Commercial & Office Building)

Design Period: Jan 2017 – Sep 2020

Completion Year: 2020

Site Area: Phase 1: 24 Rai (38,400 sq.m).

Landscape Area: 7,000 sq.m

Client & Developer:  TCC Assets(Thailand)

Architect: Palmer & Turner(Thailand)

M&E: Palmer & Turner(Thailand)

Project Manager: – 

C&S Engineering: Palmer & Turner(Thailand)

Photographer: Napon Jaturapuchapornpong

The Parq is a commercial building situated in a unique location on the Rama IV Road nearby Bangkok’s major park called Benjakitti Park, The Parq is a mixed-use project aiming to promote work-life balance and future lifestyle through innovative and sustainable designs along with the aspiration to become a ‘Forest’. The idea is to connect the existing parks in the surrounding area: the Benjakitti Park and Benjakitti Park Phase 2. The landscape design concept is basically to extend the greenery from nearby parks into the site. As a result, it helps define different functions for employees and visitors, while also creating a desirable microclimate and connecting green corridors for the city on a larger scale.

Situated in a unique location on Rama IV road near Bangkok’s major park, Benjakitti Park, the ParQ is a mixed-use project aiming to promote work-life balance for future lifestyle through innovative and sustainable design along with the aspiration to become ‘Forest.’

The forest starts from a mountainous space on the west ground area, forming a series of landforms with a variety of dense plantings, integrated with a rain garden where stormwater is retained and can be reused further. Here, people can come to sit and hide away from the busy surroundings for a while.

The narrative of the forest leads to the main atrium space with dry creek, being a multifunctional gathering space for various activities. As the creek continues toward the main drop-off on the east, where space becomes more open like a meadow, surrounded by landforms and transplanted existing trees in the middle. During festive times, this drop-off plaza can also be used for open-air events too. Along the edge of the site, feature walls curving in and out between dense tall trees are designed to create visual impact to the main road and forest setting for the project.

Stepping to the 3rd floor, the forest narrative is translated into a more humid and serene environment as a lagoon, pleasant water feature surrounded by tropical and aquatic plants. During working time, people can come out and take a rest, gather up, stroll around and even hold some outdoor meetings. Moreover, there’s also a small urban farm at the terrace, helping promote the well-being of urban life.

Overall, with the ParQ’s lush living space, the landscape at the ground floor is designed to blend seamlessly with the context, allowing pedestrian and bicycle traffic to flow into the site, while also connected conveniently to the subway station. By regenerating the green environment like forest, it encourages people to use outdoor space for working, playing and staying healthy. It is a new quality urban life, happening at the ParQ.

Close Menu